Gyakran feltett kérdések

GYIK

(Gyakran feltett kérdések)

Milyen termékek ezek pontosan?

Az általunk forgalmazott parfümök hivatalos gyártásúak, több különböző cég gyártja őket francia parfüm alapanyaggal. Ezt az erős, tömény parfüm alapanyagot rendszerint 80% alkoholos oldatban higítják, a megfelelő keverési standard-nek megfelelően: eau de toilette ill. eau de parfum. Az alkohol fontos a termék tartósságát illetően - un. vivőanyag -, illatukat leginkább kifújás után fél-1 perccel adják le, miután az alkohol részben párologni kezd.

Mivel ezek a termékek hivatalos gyártásúak, ezért a szükséges dermatológiai teszten átmentek, minden hatályos jogszabálynak és a kereskedelmi forgalomba kerülés feltételeinek maradéktalanul eleget tesznek, káros anyagot nem tartalmaznak. Egy módon lehet ezeket így árusítani: más a nevük.

Minden utánzat jó?

NEM! Sajnos sokszor halljuk, hogy valaki csalódott már, mert sok gyártó sok illata van piacon, és utánzatok között is igaz, hogy nagyon nem mindegy, melyik! Oldalunkon csak a jó minőségű utánzatok kapnak helyet. Nem ragaszkodunk az összes cég összes termékéhez, nálunk csak a legjobb minőségű parfüm utánzatokat találja. A nálunk megtalálható 6-8 márka mindegyike megfelelő mindennapi használatra, és megfelelően tartós is.

Amiket bár be tudunk szerezni, de nem forgalmazunk, mert nem érik el a megfelelő minőségi követelményeket (gyengék):

Bi-es, Entity, Shirley May, Vittorio Bellucci, stb.. nem írjuk ki mind, de nem hiába nincs.

Mi a különbség az eredeti termék, és az utánzat között?

Az eredeti parfümök illata komplex, rengeteg természetes összetevőt tartalmaznak. Ezek elegye adja ki a fej, alap, és szív illatot, mely fújáskor azonnal, majd pár perc múlva, illetve később mint "lecsengő" illat érvényesül. A parfüm utánzatok általában az eredeti illat hosszantartó szív ill. alap illatát adják le, nem annyira komplexek, de hasonlítanak az eredeti illathoz. Ez a cél, egy eredetihez közel azonos, érzékelhető hasonlóság, az eredeti ár töredékéért, hogy a mindennapokban is érezhessük kedvenc illatunkat. Természetesen néha töb gyártó is lemásolja ugyanazt a népszerű illatot, itt a gyártók illata között lehet némi különbség!

Mi a különbség az utánzat, és a kimért parfüm között?

Az elv hasonló. Mindkettőnél kikeverik az illatot a parfüm-eszenciából. Személyes véleményünk alapján, azért forgalmazunk parfüm utánzatokat, mert a termékek mindegyike, ellentétben a kimért parfümöknél, egyedi üvegben és csomagolásban van. Az üveget a gyártósoron lezárják. Nincs öntögetés, nem érintkezik a felülete levegővel, és a keverék töménysége megfelelően beállított - és az is marad. Árban pedig, mivel ezek többsége nem 50ml, hanem 100ml, kedvezőbb.

Tartósság

A tartósság az eredeti illatok között is változó. Egy töményebb, fűszeres illat tovább tart, mint egy könnyed, friss illat. Így van ez az utánzatoknál is, és bár tény, egy utánzat illata általában nem érezhető annyi ideig, mint egy valóban eredeti parfüm illata, mégis ár/érték arányban - mivel ezek többsége 100ml, megfelelnek a mindennapi használatra. Általánosságban 2-6 óra egy ilyen termék tartóssága, függően attól, milyen illat, illetve bőrre, avagy hajra/ruhára kerül (ez esetben némileg tartósabb lehet). Összességében kijelenthető, hogy az utánzatok ml ára kb. mindössze tizede a nagynevű eredeti termékek árainak, tartósságuk viszont mégsem csupán tizede, inkább 2/3-a, fele. Itt is igaz az állítás, melyszerint a női illatok EDP keveréssel tartósabbak, mint a férfi illatok, mivel azok 99%-ban EDT keverésűek az eredeti termékek esetében is!

Mit nevez a köznyelv hamis-nak, és mit utánzatnak?

A különbség lényeges. Egy nagynevű parfümcég jogdíjakkal védi nevét, termékének tartalmát, amit kizárólag saját maga használhat. Az utánzatok hagyományos kozmetikai termékek, melyek célja nem a megtévesztés. Éppen ezért különböző neveken kerülnek forgalomba, melyek csak hasonlítanak, de semmiképpen nem azonosak a jogvédett termékek neveivel. Gyártásuk ellenőrzött, és nem tartalmaznak káros adalék anyagokat. Sajnos, mint az a híradásokból gyakran kiderül, felbukkanhatnak hamis márkajelzésű termékek, melyekről nem tudjuk, hol készültek, és mi van bennük. Adott esetben káros anyagokat tartalmazhatnak, illatuk pedig a leg-gyengébb, nem tart addig sem, mint egy utánzatnak, ráadásul még drágábban is kínálják őket. Senki ne ringassa magát abba a tévhitbe, hogy egy nagynevű, eredeti illat ára a 2-5 ezer forintos árszinten mozog. Természetesen mi, mint a webáruház üzemeltetői, elzárkózunk ezen termékektől, és mindenkit arra buzdítunk, ha valamiért nem engedheti meg magának egy nagynevű márka termékének megvásárlását, inkább az utánzatokkal tegyen egy próbát, a használat során pedig mindenki eldöntheti maga, megfelelő-e ez a termék, avagy inkább az eredeti illat komplexitását válassza. Ezesetben pedig, azt mindíg ellenőrzött vonalon, kereskedőtől vásárolja, aki szavatolja a termék eredetiségét. Legyen olcsóbb utánzat, vagy egy drága, igazán jó minőségű neves termék? A választás az öné...

Információk

Cheri Divat Kft. 1194 Budapest, Nagyenyed utca 30. Adószám: 23390371-2-43 Cégjegyzék szám: 01-09-963361 Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-55293/2012. Bankszámla szám (K&H Bank): 10401024-50526677-51681007

Kapcsolat

Telefon / VIBER
+36-20-3362658
E-mail
info{kukac}parfumutanzatok.hu

Facebook